Tradiční jablečný koláč v novém kabátu. Jak si ho připravíte?

Date:

Share post:

Kdo by je nemiloval? Oblíbené koláče, které připravovali už naše babičky, zažívají comeback. Výsledkem toho jsou moderní verze, které tradiční chuť skutečně povýšili na jiný level.

potřebujete:
4 velká jablka
250g polohrubé mouky
160g změklého másla
125g moučkového cukru
3 vajíčka
3PL másla
2PL mléka
2cl prášku do pečiva
vanilka
citrónová kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo na vymazání formy

postup:
Jablka očistíme, okrajem a následně nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chvíli odstát. Medzičaosm si rozpustíme máslo na pánvi a prostupu přidáváme odstané jablka. Opečeme je z Obch stran, přičemž přidáme trochu cukru – dle vlastní chuti a uvážení.

Ve větší míse si smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilku a špetku soli. Vše spolu utřeme do pěny. Přidáváme nastrouhanou kůru a vajíčka s mlékem. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto. Kulatou formu si vymažeme máslem a těsto z mísy rovnoměrně rozostřuje. Na vrch poklademe plátky jablek tak, aby se nám překrývaly. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!

- Reklama -PR články

Další články autora

Výroba svíček

Svíčky jsou krásné a uklidňující doplňky pro váš domov, ale výroba svíček může být také skvělým způsobem, jak...

Jak přežít na pracovním trhu v době recese

Současná ekonomická situace asi netěší nikoho z nás. Někteří však mají to štěstí, že si mohou stěžovat pouze na dražší potraviny a energie a na to, že jim...

Zbavte se nálepky lenocha

Možná jste se v určitém období profesně nesnažili tak, jak byste měli či mohli, anebo jste zkrátka měli náročnější měsíc či dva v osobním životě. V každém případě se...

Investice do nové, kvalitní sedlovky a sedla All-wings se vám vyplatí

Jezdíte často a rádi na kole? Pak určitě víte, že to, jakou máte sedlovku a sedlo samotné hraje...