Tradiční jablečný koláč v novém kabátu. Jak si ho připravíte?

Date:

Share post:

Kdo by je nemiloval? Oblíbené koláče, které připravovali už naše babičky, zažívají comeback. Výsledkem toho jsou moderní verze, které tradiční chuť skutečně povýšili na jiný level.

potřebujete:
4 velká jablka
250g polohrubé mouky
160g změklého másla
125g moučkového cukru
3 vajíčka
3PL másla
2PL mléka
2cl prášku do pečiva
vanilka
citrónová kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo na vymazání formy

postup:
Jablka očistíme, okrajem a následně nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chvíli odstát. Medzičaosm si rozpustíme máslo na pánvi a prostupu přidáváme odstané jablka. Opečeme je z Obch stran, přičemž přidáme trochu cukru – dle vlastní chuti a uvážení.

Ve větší míse si smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilku a špetku soli. Vše spolu utřeme do pěny. Přidáváme nastrouhanou kůru a vajíčka s mlékem. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto. Kulatou formu si vymažeme máslem a těsto z mísy rovnoměrně rozostřuje. Na vrch poklademe plátky jablek tak, aby se nám překrývaly. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!

- Reklama -PR články

Další články autora

Otázky a odpovědi: O rizicích vzniku kožních nádorů

Zhoubný kožní nádor může vzniknout iu člověka, který se nesluní, nejčastěji proto, že slunce mu nedělá dobře a...

I když jste v práci velmi vytíženi, nezanedbejte oběd! Nejde při něm jen o jídlo

Práce někdy přes den člověka pohltí, ale neměli byste jí obětovat jiné důležité věci. Například svůj stravovací režim....

Evropské ovoce obsahuje nebezpečné pesticidy. Prý se ale není čeho bát

Třetina zkoumaných jablek a téměř polovina ostružin obsahovala látky, které mohou způsobit rakovinu, srdeční choroby nebo vrozené poruchy,...

Mýty a fakta o kůži a melanomu

Jaké jsou nejčastější pověry spojované s kůží, znaménky a melanomem? Pokud se podezřelé mateřské znaménko začíná odbarvovat, může to...