Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Výroba svíček

Svíčky jsou krásné a uklidňující doplňky pro váš domov, ale výroba svíček může být také skvělým způsobem, jak...

Jak přežít na pracovním trhu v době recese

Současná ekonomická situace asi netěší nikoho z nás. Někteří však mají to štěstí, že si mohou stěžovat pouze na dražší potraviny a energie a na to, že jim...

Zbavte se nálepky lenocha

Možná jste se v určitém období profesně nesnažili tak, jak byste měli či mohli, anebo jste zkrátka měli náročnější měsíc či dva v osobním životě. V každém případě se...

Investice do nové, kvalitní sedlovky a sedla All-wings se vám vyplatí

Jezdíte často a rádi na kole? Pak určitě víte, že to, jakou máte sedlovku a sedlo samotné hraje...