Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Poznejte znamení Berana a jeho magické kameny

Podle svých příznivců dokáží magické kameny vyzařovat určité specifické frekvence, které mohou interagovat s našimi osobními energetickými poli....

Otázky a odpovědi: O rizicích vzniku kožních nádorů

Zhoubný kožní nádor může vzniknout iu člověka, který se nesluní, nejčastěji proto, že slunce mu nedělá dobře a...

I když jste v práci velmi vytíženi, nezanedbejte oběd! Nejde při něm jen o jídlo

Práce někdy přes den člověka pohltí, ale neměli byste jí obětovat jiné důležité věci. Například svůj stravovací režim....

Evropské ovoce obsahuje nebezpečné pesticidy. Prý se ale není čeho bát

Třetina zkoumaných jablek a téměř polovina ostružin obsahovala látky, které mohou způsobit rakovinu, srdeční choroby nebo vrozené poruchy,...